Uber me

Dit weekend heb ik voor de eerste keer hier in Brussel de mobiele taxidienst Uber gebruikt. Geheel volgens de verwachtingen heeft Uber het meteen aan de stok gekregen met de gestelde lichamen van de Brusselse taxiwereld, die daarin gesteund worden door de Brusselse overheid bij monde van transportminister Brigitte Grouwels (CD&V). Ik heb de dienst een paar keer in New York kunnen gebruiken, en niets dan lof. Mijn ervaring met taxi's in Brussel is behoorlijk gemengd -gaande van hyperenthousiasme dankzij een veilige, aangename en vlotte rit met een belachelijk sympathieke chauffeur (ooh I love Brussels-gevoel incluis), tegenover de misselijkmakende bijna-doodervaring waarmee een bullebak door de stad scheurt (FUCK OFF BRUSSEL-gevoel eveneens op de zaak)- dus ik dacht: laat me die Uber hier es uitproberen. Dat het bedrijf uit San Francisco de Brusselaars deze week trakteert op gratis ritten zit er wellicht ook voor iets tussen.    

photo 1_Fotor_Fotor.jpg

De aankomsttijd bleek iets te optimistisch (34 min in plaats van 17), maar Brussel heeft nog steeds de gouden plak in het WK filerijden dus ik wacht vol begrip. De chauffeur, laat me hem voor de veiligheid Francis noemen, komt dus na 34 minuten aangereden. Ik stap in en hij bevestigt in de Uber-app op zijn smartphone dat de rit begonnen is. Meteen bestook ik hem met alle vragen die me als Brusselse Uberfan bezighouden. Nee, hij heeft nog nooit als taxichauffeur gewerkt. Ja, hij heeft een job (in de sociale sector) maar hij rijdt zo graag rond. Ja, hij geeft deze bezigheid officieel aan. Nee, hij heeft zich geen kandidaat gesteld, en is via via gecontacteerd door Uber zelf. Nee, hij snapt niet dat taxichauffeurs zo moeilijk doen want it's a free market. Weinig verrassing daar, behalve wanneer ik hem vraag of de Brusselse taxi's hem het leven zuur maken. "Ik had de app openstaan en in de houder gezet die aan mijn raam hangt," begint Francis, "en een taxichauffeur moet dat gezien hebben want ze begonnen me uit te dagen. Ze probeerden een ongeval met mij te veroorzaken, waarop ik dan maar snel ben weggereden." 

photo 2.jpg

Francis ziet er niet uit als het type dat zich laat verleiden tot nodeloze assertiviteit, een gave waar een meer dan marginale groep taxichauffeurs naar mijn ervaring goed mee bedeeld is, en het siert hem. Zijn rijstijl is trouwens tiptop. Als het vooruit gaat, tenminste. De beste routes kent hij wellicht nog niet en zijn improvisatieskills zullen nog bijgeschaafd moeten worden, maar dat is het risico dat ik als gebruiker dan maar neem. Het gebruiksgemak is trouwens de voornaamste reden dat ik Uberfan ben. Mijn kredietkaart is gelinkt met de app, in het beste geval moet ik mijn glazen telefoonscherm drie keer aanraken -app openen, taxi aanvragen, taxi bevestigen- en enige tijd later staat er iemand voor de deur. Het aanbod in Brussel is voorlopig nog magertjes, dus erg vlot loopt het nog niet, en de vragen over wie in geval van een ongeval verantwoordelijk is zijn terecht, maar met het heerlijke gemak van de dienst neem ik de wachttijden en risico's er met plezier bij.      

De taximarkt in New York valt natuurlijk niet te vergelijken met die in Brussel. Het verhaal dat ik daar hoorde van een man die samen met collega's in het taxidepot sliep omdat de rit naar huis te lang en te duur was zal je hier (hopelijk) niet horen, en veel chauffeurs rijden met een leasetaxi voor eigen rekening, maar misschien kunnen we toch nog iets leren van die dekselse Amerikanen. Vandaag kan Brussel enkel genieten van uberPOP, een taxidienst van particulieren vergelijkbaar met uberX in de VS. Maar daar aan de overkant van de plas is er nog een pak meer: uberTAXI, uberBLACK, uberSUV en uberLUX. Voor elke beurs wat wils. De typische Yellow cabs reden ook met Uber rond, tenminste als de chauffeur een smartphone had. Misschien wel een ideetje voor de Brusselse taxi's. 

photo 3.JPG

Een half uur en 7.84km zet Francis met af op mijn eindbestemming. Ik hoef niets te doen, enkel de chauffeur tussen 0 en 5 sterren geven. En da's dan nog vrijblijvend. Het voornaamste op dat moment is dat ik een aangename, goede en veilige rit heb gehad onder de €20. Deze keer op kosten van Uber dus. 5 stars it is!  Ik heb nog tot donderdag 13 maart 12h om 4 gratis ritjes met uberPOP te doen. Ik laat me in in ieder geval niet tegenhouden. Maar ik moet dan ook niet met taxichauffeurs omgaan die, in het geval van Francis, op bloed of een bluts uit waren.